Начин на приготвяне
Накиснете захаросаните кори и сушените плодове в рома за половин час. Отцедете ги добре.
В подходяща купа сипете брашното с бакпулвера и солта.
В отделна купа разбийте хубаво омекналото масло с нарязания марципан и захарта.
Прибавете към тях яйцата (едно по едно), накрая сипете екстракта ванилия.
Добавете рома и сместа с брашното към мокрите съставки и разбъркайте. Накрая добавете нарязаните ядки, коричките и сушените плодове.
Разбъркайте и прехвърлете във форма с хартия за печене.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете коледния кекс до готовност - около 50 минути.
Охладете го във формата и след това го обърнете върху решетка, за да изстине напълно.
Коледният кекс със сушени плодове и ядки е готов.