Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай със сушени плодове и ядки

Пай със сушени плодове и ядки

IlariaIlaria
Новак
59762531
Пай със сушени плодове и ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"А на клетата диета и веднага ѝ стана ясно, че ще бъде изоставена, когато поднесоха този ароматен пай"

Необходими продукти

  • за блата
  • фурми - 18 бр.
  • бадеми - 3/4 ч.ч. сурови
  • за шоколадовия мус
  • авокадо - 2 бр. меки
  • мед - 2/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч. на прах, сурово
  • за сметаната
  • кокосово мляко - 2 бр. консерви
  • пудра захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да сложите консервираното кокосово мляко още от предната вечер в хладилник. Сложете и една празна купа във фризера.

Първо пристъпете към приготвянето на блата. Смесете бадемите и фурмите и с помощта на чопър или кухненски робот ги смелете до получаването на лепкаво тесто. Готовото тесто се разпределя на дъното на подходяща тавичка или в отделни малки форми, ако предпочитате да сервирате отделно на всеки. Дъното и стените на съда трябва да са покрити с хартия да печене.

Време е да направите муса от авокадо. Просто смесете всички съставки за муса и ги разбийте на гладка смес. Разпределете получения крем равномерно върху блата и приберете сладкиша в хладилник.

Извадете консервите кокосово мляко от хладилника, като внимавате да не ги разклащате. Отворете ги. Ще ви направи впечатление, че гъст кокосов крем се е отделил на повърхността, а течността се е утаила на дъното.

С лъжичка оберете кокосовия крем и от двете консерви и го сложете в изстудената купа. Разбивайте с миксер в продължение на 4-5 минути. Добавете ванилията и пудрата захар и разбийте за още 2 минути.

Разнесете сметановия крем върху пая. По желание може да украсите с кристална кафява захар, настърган шоколад или кокосови стърготини.

Покрийте сладкиша с фолио за свеж съхранение и приберете в хладилник поне за 12 часа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: