ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бурито»Предястие с арабски питки

Предястие с арабски питки

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2471k1k2593
Предястие с арабски питки
Снимка: Геновева
1 / 4
02/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука в мазнина. Добавете свинската флейка и бъркайте. Задушете за 1-2 минути, след което добавете готварската сметана и разбъркайте, добавете и малко вода, за да не се сгъсти много.

Гответе така, като разбърквате периодично за още 3-5 минути.

След това настържете топеното сирене и разбъркайте. След като се сгъсти сосът, го овкусете с Вегета и черен пипер и спрете котлона.

Арабските питки се мажат една по една, първо, с горчица, след това се добавя от сметановата смес, която подготвихме. Завиваме на пликче и слагаме в тавичка върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна за 5 минути, след което поръсваме с настърган кашкавал и оставяме да се запече кашкавалът.

След това изключваме и нашето предястие с повод или без е готово сготвено.

Сервирайте на вашите гости и се насладете на предястие с арабски питки.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: