Мързелив тутманик

IvankaIvanka
Новак
83
28
42
18/04/2020
"Вкусен тутманик без много усилия ще приготвите по тази рецепта, а на нас винаги може да разчитате да помогнем с изяждането му "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 214
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • тесто - 1 кг (готово)
  • мас - 300 г (1 1/2 ч.ч.) свинска
  • сирене - 300 г (2 ч.ч.)
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме готовото тесто на топки. От всяка топка се оформя питка и се разточва малко с точилка.

Нареждат се по три питки една върху друга, като между тях се намазва от маста. Разточват се, както са една върху друга и се прави кора.

В омазнена тавичка се слага кора, намазва се с мас, поръсва се с натрошено сирене. Върху нея втората кора, която също се поръсва с мазнина и сирене и т.н.

Разстила се и най-горната кора, която се намазва с мас и разбитото яйце.

Слагаме мързеливия тутманик да се пече в умерена фурна за 30-40 минути.

Вкусен тутманик от готово тесто!

Рецептата за тутманик е изпълнена, да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар