Начин на приготвяне
Бисквитите и орехите ги смиламе на ситно в блендер. Сипваме ги в дълбока купа. Разтопяваме кравето масло. Добавяме го към бисквитите заедно с бейлиса и какаото.
Разбъркваме с лъжица. В купа сипваме прясното мляко и начупваме натуралния шоколад в него, слагаме на котлона на бавен огън да се разтвори шоколадът.
Добавяме го в бисквитената смес и разбъркваме отново. След като сме получили хомогенна смес, прибираме сместа в хладилник да стегне за поне 30 минути.
Приготвяме си в различни купички от орехите, кокоса, белия шоколад и шамфъстъка. С ръце взема от бисквитената смес и почваме да овалваме нашите топчета с ръце.
Големината е според нашите предпочитания. Овалваме всяко от бисквитените топчета, в която от различните смеси сме подготвили.
Оваляните пъстри коледни топчета поставяме върху поднос. След като сме приключили с всичката смес и нашите коледни сладки са готови, можем да почерпим нашите гости с тях или ние да си похапнем.
Така приготвените топчета може да се използват и за украса на торти.
Да ви е сладко!