Начин на приготвяне
В съд за микровълнова фурна загряваме меда и захарта.
Счукваме и добавяме яйцето, рома и маслото и го разбиваме на пяна
В отделен съд си смесваме брашното с бакпулвера, содата, канелата и добавяме към медената смес.
Разбъркваме всичко, при което се получава лепкаво тесто за меденки, което прибираме в хладилника за час, два .
Когато го извадим, разделяме на няколко части и една от тях разточваме с дебелина 3-4 мм.
С формички за сладки изрязваме бисквити, които подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.
Първо си загряваме фурната на 170 градуса и тогава поставяме тавата.
Печем меденките за около 8-10 минути.
Докато изстинат, си разтопяваме шоколада и по желание потапяме цялата меденка или част от нея.
Отгоре можем да поръсим със смлени орехови ядки.
Насладете се на меденки с шоколад за Коледа!