Начин на приготвяне
Изсипете брашното в купата, в която ще месите тестото. Добавете содата, канелата и солта. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
В друга купа разбийте на пяна яйцата с пудрата захар. Сипете меда и ванилията.
Разбъркайте добре и налейте олиото. Прехвърлете сместа при брашното и бъркайте до получаването на меко тесто.
Оставете го да почине 10-тина минути, след което го разделете на топки. Всяка една топчица се разточва с дебелина 1 см.
С форми за сладки изрежете тестото. Наредете меденките в тава с хартия за печене и сложете за 12 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Сложете шоколадовия кувертюр в съд с незалепващо покритие и го залейте с олио. Разтопете с непрекъснато бъркане до хомогенност.
След като изстинат меденките, внимателно ги потопете в шоколада.
Меденките с лимец и шоколад са готови.