Начин на приготвяне
Много вкусна и ароматна царевична содена питка с газирана вода!
Първо, което трябва да направим, е в малка чаша да сипем оцета и да добавим содата и бакпулвера.
В купичка си смесваме брашната със захарта и солта, като разбъркваме добре, за да се смесят.
Правим си кладенче в брашното и сипваме оцета, олиото и газираната вода, като след това си замесваме тесто.
Готовото тесто покриваме с кърпа за 30 минути да почине.
После поставяме царевичната питка в тавичка като разстиламе добре.
Върху питката правим по средата няколко разреза, а покрая набождаме с вилица.
Намазваме с олио и поставяме в печката на 180 градуса около 35-40 минути.
Изваждаме и поръсваме с малко вода, като покриваме с кърпа готовата содена питка.