Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с вино и чесън

Свински пържоли с вино и чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Тайната за вкусните свински пържолки е в маринатата с вино и чесън"

Необходими продукти

  • вино - 1 ч.ч.
  • свински пържоли - 1 кг вратни
  • олио
  • сол
  • зехтин - 5 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чесън - 1 глава счукан
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете захарта, кърито, виното, оцет. Натъркайте вратните пържоли с чесън, черен пипер и сол. Оставете ги в маринатата за два часа в хладилник.

Наредете пържолите в намазнена тава, сипете маринатата, завийте с алуминиево фолио и печете за 40 мин. на 200 градуса.

Махнете фолиото и допечете свинските пържоли с вино и чесън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: