Къри картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
55
69
17/03/2020
"Облизваме се лакомо, защото знаем колко са вкусни тези ароматни картофки "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 989
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на половинки. В тефлонов тиган се запичат семената от кимиона, сминдуха, и лютите чушки за 2-3 мин. След това се блиндират с 2 с.л. вода, докато се получи гладка смес.

Останалото масло се разтапя в голям тиган и се запържва със синаповите семена за 30 сек. Добавя се сместа от подправките, картофите, куркумата, кокосовите стърготини и останалата вода.

Поръсва се със сол ястието с картофи. Похлупва се и се държи на огъня, докато картофите омекнат за 25-30 мин.

Къри картофи - веган ястие от Индийската кухня.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар