Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с гъби и спанак на тиган

Пиле с гъби и спанак на тиган

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Пиле с гъби и спанак на тиган
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вече имаме нова любима рецепта с пилешко и спанак - ето я"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • гъби - 250 г
  • спанак - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • топено сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • джинджифил на прах - 1 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на хапки. Поръсете със сол и бял пипер.

Загрейте олиото и запържете месото до златисто, като разбърквате периодично.

След това добавете гъбите, предварително почистени и нарязани. Запържете и тях за 4-5 минути.

Добавете и чесъна, нарязан на дребно или пресован.

Нарежете топеното сирене на дребни парчета и го добавете заедно с бялото вино и подправките. Оставете да къкри на котлона няколко минути.

След това размийте царевичното нишесте с малко вода. Прибавете го към ястието, заедно със заквасената сметана.

Най накрая нарежете спанака и го прибавете в самия край на готвенето. На спанака са му необходими само 2-3 минути. Така ще запази и свежия си зелен цвят.

Поднесете ястието със свежа салата по избор.

Пилето с гъби и спанак на тиган е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: