Пълнен печен задушен заек

ГаляГаля
Новак
13
Пълнен печен задушен заек3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бекон - 4 лентички
  • моркови - 5 бр.
  • лук - 4 глави стар
  • джоджен - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите на дребно и ги запържете в дълбок тиган до със загрята мазнина.

Добавете нарязаните на дребно дреболии от заека и измития ориз.

Сипете 1 ч.ч. топла вода и разбъркайте добре всичко.

Добавете след това нарязания бекон и овкусете с подправките.

Напълнете заека с плънката и го зашийте.

Направете прорези на самия заек и сложете в тях по 1 бахар, малко чесън и бекон.

Намажете го от всички страни с олио, червен пипер и сол и го сложете в керамична тава с капак.

Печете го първо на 220 °C, след 10 минути намалете градусите на 180 °C, а след 30 минути на 160 °C.

Извадете задушения заек и го оставете леко да изстине.

Поднесете го цял на трапезата.

Пълненият печен задушен заек е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: