Гъста пилешка каша

Гъста пилешка каша
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Спокойно, цялата порция с пилешка кашичка ще си хапнем"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - за пържене
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета и след това ги накъсайте на парчета.

Запържете 5 с.л. брашно в дълбок тиган със сгорещена мазнина и добавете 1 с.л. червен пипер - внимавайте да не загори, бъркайте и него.

Сипете постепенно около 800 мл от пилешкия бульон при непрекъснато бъркане, докато се получи гладка каша.

Овкусете я със сол и добавете към нея накъсаното месо.

Оставете пилешката каша на котлона за около 10 минути, като от време на време я бъркайте.

Махнете я и добавете към нея две настъргани скилидки чесън.

Поднесете я с препечени филийки хляб.

Гъстата пилешка каша е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: