Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Подлучени свински филенца с винен сос

Подлучени свински филенца с винен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Подлучени свински филенца с винен сос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Страхотни са така овкусени свинските филенца"

Необходими продукти

  • свински карета - 500 г тънки
  • бяло вино - 120 мл
  • чесън - 10 скилидки
  • зехтин - 100 мл
  • сол - на вкус
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете външната обелка на чесъна и го смачкайте откъм широката част с нож.

Запържете го в широк тиган със зехтин заедно с лютата чушка.

Сложете свинските пържоли и ги запържете за кратко от двете страни.

Сипете виното и го оставете да покъкри няколко минути.

Извадете месото в чиния и редуцирайте леко соса в тигана. Овкусете го със сол.

Залейте свинското с него и го поднесете още на момента.

Подлучените свински филенца с винен сос са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: