Желирана ягодова торта

Марина НордМарина НордНовак1219
05/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 532
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пандишпанов блат - 1 бр.
  • ягоди - 700 г
  • захар - 30 г
  • желатин - - 20 г
  • ягодов сироп - 300 мл
  • лимонова киселина - 1 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 50 мл вода се разтваря желатинът и се оставя да набъбне.

Сиропът се затопля и се прибавя желатинът, захарта и лимоновата киселина. Оставя се да изстине, докато се сгъсти.

Блатът се слага във форма за торта, нареждат се почистените и срязани наполовина ягоди и се залива с желатиновата смес.

Държи се в хладилник, докато стегне желатинът.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар