Желирана ягодова торта

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
05/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 542
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пандишпанов блат - 1 бр.
  • ягоди - 700 г
  • захар - 30 г
  • желатин - - 20 г
  • ягодов сироп - 300 мл
  • лимонова киселина - 1 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 50 мл вода се разтваря желатинът и се оставя да набъбне.

Сиропът се затопля и се прибавя желатинът, захарта и лимоновата киселина. Оставя се да изстине, докато се сгъсти.

Блатът се слага във форма за торта, нареждат се почистените и срязани наполовина ягоди и се залива с желатиновата смес.

Държи се в хладилник, докато стегне желатинът.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар