Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Маслени кифли в хлебопекарна

Маслени кифли в хлебопекарна

Маслени кифли в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Вкусни кифлички, с които ще искате да закусвате всеки ден"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сух мая - 1 пак
  • брашно - 500 г
  • краве масло - 125 г меко
  • сирене - 150 г
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • жълтък - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната сложете киселото мляко, яйцата, захарта, солта, брашното и отгоре маята.

Задайте програма тесто и изчакайте да го омеси. Преди да спре и започне да втасва, извадете тестото и поставете на кухненски, набрашнен плот.

Разделете на 7-8 равни топки.

Вземете една и разточете на кръг с диаметър една по-голяма чиния.

Намажете с мекото краве масло и заделете в страни. Разточете втора и сложете върху първата.

Намажете с кравето масло и вземете трета....така до изчерпване на тестото. Последната не се маже.

Разточете ги на голям кръгъл лист. Отрежете триъгълници, поставете малко натрошено сирене и завийте на кифличка.

Подредете домашните кифлички в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Оставете да втасат на топло за половин час. Намажете кроасанчетата с разбитото яйце, олио и прясно мляко.

Поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 180 °C до готовност маслените кифли в хлебопекарна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: