Начин на приготвяне
В контейнера на хлебопекарната сложете киселото мляко, яйцата, захарта, солта, брашното и отгоре маята.
Задайте програма тесто и изчакайте да го омеси. Преди да спре и започне да втасва, извадете тестото и поставете на кухненски, набрашнен плот.
Разделете на 7-8 равни топки.
Вземете една и разточете на кръг с диаметър една по-голяма чиния.
Намажете с мекото краве масло и заделете в страни. Разточете втора и сложете върху първата.
Намажете с кравето масло и вземете трета....така до изчерпване на тестото. Последната не се маже.
Разточете ги на голям кръгъл лист. Отрежете триъгълници, поставете малко натрошено сирене и завийте на кифличка.
Подредете домашните кифлички в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Оставете да втасат на топло за половин час. Намажете кроасанчетата с разбитото яйце, олио и прясно мляко.
Поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 180 °C до готовност маслените кифли в хлебопекарна.