ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Пълнен заек на фурна с гъби и ориз

Пълнен заек на фурна с гъби и ориз

ЛидияЛидия
Новак
411481
Пълнен заек на фурна с гъби и ориз
Снимка: Лидия
1 / 2
03/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
"Най-специалните поводи у дома винаги се празнуват с пълнен заек на фурна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете заешките дреболии в тиган. Сипете гъбите, после лука и морковите. Към тях сложете около 300 мл вода, 1 ч.л. сол, ориза и червения пипер. Щом оризът набъбне, сипете доматеното пюре и подправките.

Овкусете заека с черен пипер и сол, намажете със свинска мас. Напълнете заека и зашийте с конец.

Другата плънка сипете около него в тавата. Сипете вода до половината месо.

Покрийте с фолио и печете заека за два часа на 200 градуса.

Пълненият заек на фурна с гъби и ориз е много вкусен!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: