Начин на приготвяне
Изберете хубави червени чушки, които са по-месести. Почистете ги от дръжките и семената.
Изпечете ги и ги задушете в голяма тенджера с капак.
Обелете охладените чушки и ги наредете в тава под наклон - така ще се изтече сокът им. Поръсете ги със сол (пада се по около 1 лъжица сол на 1 буркан).
Отцедените чушки подредете в чисти и сухи буркани. Затворете ги с капачки.
На дъното на голяма тенджера сложете кърпа на дебел слой и подредете бурканите. Залейте ги с вода, която да е около 1 пръст над тях.
Кипнете водата и варете 20 минути от момента на завирането. Извадете и охладете.
Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Печените червени чушки в буркани са готови.