Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Лапад с ориз и пресен лук

Лапад с ориз и пресен лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Лапад с ориз и пресен лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"На нас и тази манджа с лапад, ориз и пресен лук ни е достатъчна - не ни трябва друго"

Необходими продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лапад - 2 връзки /500 г/
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен - на вкус
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 5 с.л.
  • магданоз - пресен
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете лапада. Нарежете и запържете в мазнина лука.

Когато омекне, добавете червен пипер и лапада, нарязан. Добавете водата и ориза.

Варете лапада с ориз на тих огън, овкусете с джоджен, магданоз и сол.

Лападът с ориз и пресен лук може да сервирате по този начин или запечен на фурна за кратко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: