Начин на приготвяне
Обелете морковите и ги нарежете на полумесеци.
Сварете ги в леко подсолена вода и ги отцедете след това.
Сварете и пилешкото бутче, обезкостете го и го нарежете на парченца.
Отцедете граха и го смесете с останалите зеленчуци, месото, сметаната, солта и нарязания на ситно магданоз.
Сипете брашното в голяма купа, чукнете вътре едно яйце и добавете предварително разбитото кисело мляко със сода и сол.
Замесете тесто и го оставете настрана за около 5 минути.
Разделето го на две части - едната нека е по-голяма.
Разточете кръгла кора и я сложете в тава върху хартия за печене.
Разпределете отгоре плънката, покрийте я с втората кора и защипете краищата.
Намажете тази вкусна баница с разбит жълтък и направете отгоре няколко разреза.
Сложете я да се пече до готовност на 180 °C.
Традиционната румънска баница с плънка е много вкусна.