Ezine.bg»Рецепти»Баница»Традиционна румънска баница с плънка

Традиционна румънска баница с плънка

Традиционна румънска баница с плънка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Не се притеснявайте, дори и да ни отрежете голямо парче от тази баница, пак ще си го хапнем"

Необходими продукти

  • за тестото
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр. цяло + 1 жълтък
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • пилешки бутчета - 1 бр. сварено
  • грах - 120 г консерва
  • магданоз - 3 стръка
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги нарежете на полумесеци.

Сварете ги в леко подсолена вода и ги отцедете след това.

Сварете и пилешкото бутче, обезкостете го и го нарежете на парченца.

Отцедете граха и го смесете с останалите зеленчуци, месото, сметаната, солта и нарязания на ситно магданоз.

Сипете брашното в голяма купа, чукнете вътре едно яйце и добавете предварително разбитото кисело мляко със сода и сол.

Замесете тесто и го оставете настрана за около 5 минути.

Разделето го на две части - едната нека е по-голяма.

Разточете кръгла кора и я сложете в тава върху хартия за печене.

Разпределете отгоре плънката, покрийте я с втората кора и защипете краищата.

Намажете тази вкусна баница с разбит жълтък и направете отгоре няколко разреза.

Сложете я да се пече до готовност на 180 °C.

Традиционната румънска баница с плънка е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: