ezine.bg»Рецепти»Баница»Традиционна румънска баница с плънка

Традиционна румънска баница с плънка

Традиционна румънска баница с плънка
Снимка: Тодорова
1 / 4
25/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"Не се притеснявайте, дори и да ни отрежете голямо парче от тази баница, пак ще си го хапнем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги нарежете на полумесеци.

Сварете ги в леко подсолена вода и ги отцедете след това.

Сварете и пилешкото бутче, обезкостете го и го нарежете на парченца.

Отцедете граха и го смесете с останалите зеленчуци, месото, сметаната, солта и нарязания на ситно магданоз.

Сипете брашното в голяма купа, чукнете вътре едно яйце и добавете предварително разбитото кисело мляко със сода и сол.

Замесете тесто и го оставете настрана за около 5 минути.

Разделето го на две части - едната нека е по-голяма.

Разточете кръгла кора и я сложете в тава върху хартия за печене.

Разпределете отгоре плънката, покрийте я с втората кора и защипете краищата.

Намажете тази вкусна баница с разбит жълтък и направете отгоре няколко разреза.

Сложете я да се пече до готовност на 180 °C.

Традиционната румънска баница с плънка е много вкусна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: