Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Пастърма»Домашна агнешка пастърма

Домашна агнешка пастърма

НикиНики
Новак
2358413k
Домашна агнешка пастърма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Много биричка може да се изпие с тази домашна пастърмичка"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа поставяте половината едра сол, поставяме парчето месо и покриваме с останалата едра сол.

Оставаме така 2 дни на хладно.

След това премахваме солта от агнешкото и го измиваме.

В дълбок съд пълним студена вода и киснем месото за 24 часа.

След това изваждаме месото и го подсушаваме с кухненска хартия.

Готовото месо закачаме на високо и студено място и сушим домашната пастърма до готовност.

Процеса по сушенето на домашна агнешка пастърма на отнема не по-малко от 10 дни в зависимост от времето.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: