ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Пастърма»Домашна агнешка пастърма

Домашна агнешка пастърма

НикиНики
Новак
1735492k46
Домашна агнешка пастърма
Снимка: Ники
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
"Много биричка може да се изпие с тази домашна пастърмичка"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа поставяте половината едра сол, поставяме парчето месо и покриваме с останалата едра сол.

Оставаме така 2 дни на хладно.

След това премахваме солта от агнешкото и го измиваме.

В дълбок съд пълним студена вода и киснем месото за 24 часа.

След това изваждаме месото и го подсушаваме с кухненска хартия.

Готовото месо закачаме на високо и студено място и сушим домашната пастърма до готовност.

Процеса по сушенето на домашна агнешка пастърма на отнема не по-малко от 10 дни в зависимост от времето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: