Начин на приготвяне
Сложете бисквитите в кухненски робот заедно с разтопеното краве масло и смелете на дребно.
Извадете и прехвърлете във форма за торта с падащо дъно.
Загладете и притиснете равномерно с лъжица. Оставете в хладилника.
Разтворете агара в част от сметаната.
Останалата сложете в касерола заедно със захарта и крема сиренето. Изчакайте да заври и добавете агар-агара. Варете 2 минути.
Изключете и оставете за 1-2 минути да се охлади.
Излейте върху бисквитите и оставете лесния чийзкейк в хладилника за 12 часа.
Извадете, намажете с мармалада и внимателно отстранете ринга на боровинковия чийзкейк.
Сервирайте веднага боровинков чийзкейк с агар-агар.