Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го смесете с нарязаното на парчета масло.
Объркайте ги хубаво до получаване на маслени трохи.
Налейте водата със солта и захарта и омесете маслено тесто.
Разточете го на тънка кора върху леко набрашнен плот и го сложете във форма за киш върху хартия за печене.
Хубаво прилепете блата до стените на съда и го надупчете с вилица. Приберете го във фризера.
Почистете гъбите, нарежете ги на едри парчета и ги запържете за кратко в сгорещена мазнина.
Оставете ги леко да изстинат.
Разбийте яйцата заедно със солта и ги смесете със сметаната. Добавете към сместа гъбите и ементала.
Изсипете плънката върху блата и сложете соления киш да се пече на 180 °C за около 30 минути.
Насладете се на този разкошен гъбен киш.