Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с кисело зеле на фурна

Свински ребра с кисело зеле на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Свински ребра с кисело зеле на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"Зимата честичко залагаме вкъщи на вкусните свински ребърца с кисело зеле"

Необходими продукти

  • зелев сок - 320 мл
  • свински ребра - около 1 килограм
  • кисело зеле - 1.2 кг
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • мас - 1 пълна с.л.
  • карамфил - 1 - 2 зрънца (по желание)
  • чесън - 3 - 4 скилидки (по желание)
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ребрата и ги подсушете добре. Поръсете ги с черен пипер и ги нарежете на парчета, съдържащи по 2 ребърца.

Загрейте в голям тиган част от олиото. Запържете ребърцата и от двете страни, извадете ги и ги сложете в тава за печене.

Сипете в тигана останалата олио, добавете маста и запържете за няколко минути наситнения лук. Добавете наситнения чесън и нарязаното киселото зеле. Овкусете с подправките, но внимавайте с количеството сол.

Разбъркайте за няколко минути и свалете от огъня. Прибавете зелето към ребрата. Сипете зелевия сок, може да налеете и малко топла вода, ако е необходимо.

Продуктите в тавата трябва да са покрити с течност. Покрийте с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете около 2 часа или до готовност.

Свинските ребра с кисело зеле на фурна са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: