Начин на приготвяне
Запържете нарязаните на ситно лук и магданоз с чесън и сол.
Махнете ги и ги пасирайте.
Налейте бульона, сложете розмарина и дафиновия лист.
Оставете ястието да ври за около 30 минути под капак на слаба температура.
Разбийте жълтъците в голяма купа и налейте към тях прясното мляко.
Сипете ги към останалата течност на тънка струя и ги разбъркайте.
Загрейте вода на котлона и сипете в нея оцет и сол.
Чукнете едно по едно яйцата в купичка и бавно ги изсипете във врящата вода.
Варете ги до готовност.
Извадете розмарина и дафиновия лист от чесновата супа и я разсипете в купички.
Добавете във всяка една поширано яйце и поръсете с магданоз.
Насладете се на тази гъста чеснова супа с топъл домашен хляб.