Гъста чеснова супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Гъста чеснова супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
66 мин.
Порции
4
"Апетитна чеснова супа, която сгрява душата и небцето"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 700 мл
  • яйца - 4 бр. цели + 3 бр. жълтъци
  • зехтин - 40 мл
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • зеленчуков бульон - 700 мл
  • розмарин - 3 клонки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 10 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните на ситно лук и магданоз с чесън и сол.

Махнете ги и ги пасирайте.

Налейте бульона, сложете розмарина и дафиновия лист.

Оставете ястието да ври за около 30 минути под капак на слаба температура.

Разбийте жълтъците в голяма купа и налейте към тях прясното мляко.

Сипете ги към останалата течност на тънка струя и ги разбъркайте.

Загрейте вода на котлона и сипете в нея оцет и сол.

Чукнете едно по едно яйцата в купичка и бавно ги изсипете във врящата вода.

Варете ги до готовност.

Извадете розмарина и дафиновия лист от чесновата супа и я разсипете в купички.

Добавете във всяка една поширано яйце и поръсете с магданоз.

Насладете се на тази гъста чеснова супа с топъл домашен хляб.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: