ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кебап»Импровизиран пилешки кебап

Импровизиран пилешки кебап

Импровизиран пилешки кебап
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
17/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Чрез импровизация се получават най-вкусните ястия. Този пилешки кебап го доказва"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 броя
  • доматен сос - 100 грама
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го запържете в загрято олио. Добавете към него нарязаното на хапки пилешко.

Пържете до готовност на месото, като от време на време разбърквате, за да не загори.

Поръсете с двата вида пипер и брашното, разбъркайте.

Сипете в тигана доматения сос и налейте около 200 мл вода - гореща. Посолете и гответе кебапа до готовност - още 10-тина минути.

Поднесете с гарнитура по избор - най-добре варен ориз.

Импровизираният пилешки кебап е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: