Спагети с краставичен сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
60
69
16/12/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо618
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • краставици - 4 бр., нарязани на тънко
  • бяло вино - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • червен пипер - 1 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • спагети - 500 г
  • маруля - 4 бр. големи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На умерен огън се запържват чесънът и лукът. Добавят се краставиците и се заливат с бялото вино. Държи се на огъня около 3-5 мин, като се бърка непрекъснато.

Добавят се соевият сос, балсамовият оцет и 1 ч.л. от червения пипер. Овкусява се със солта и черния пипер. Сместа се прехвърля в блендер и се разбива до образуването на гладка смес.

Във вряща, подсолена вода се сваряват спагетите до готовност. Изцеждат се и сервират върху голяма чиния, покрита с листата от маруля. С лъжица се прехвърля сосът и се поръсва с останалия червен пипер.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар