Начин на приготвяне
Обелете ябълките с белачка за картофи и ги нарежете на малки парченца.
Поръсете ги с кафявата захар и лимоновия сок и ги разбъркайте добре.
Изсипете ги в предварително намазнена с кокосово масло тава.
Пресейте брашното с бакпулвера и солта и ги смесете със захарта и кокосовите стърготини.
Разрежете кокосово масло на парченца и го добавете при другите продукти.
Разбъркайте ги, така че да се получат маслени трохи.
Изсипете ги върху ябълките и десерта да се пече за около 25 минути до златисто на 180 °C.
Оставете вкусния крамбъл да изстине и го поднесете.
По желание го гарнирайте с топка ванилов сладолед.
Веган крамбълът с ябълки е страхотна идея за есенен десерт.