Пиле с ориз в тава

ioanaioana
Новак
11
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Пилешкото с ориз винаги е опция за хапване, когато нямате много други идеи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода в тенджера, посолете я и я сложете да кипне.

Измийте бутчетата и ги разделете на горно и долно. Сложете ги във врящата вода и варете в продължение на 15-тина минути. Извадете и ги отцедете.

Измийте добре ориза.

Сипете олиото в тиган и запържете ориза, като бъркате непрекъснато. Пържете до получаване на прозрачен цвят на зрънцата. Свалете от котлона и прехвърлете в тава за печене.

Добавете няколко зърна черен пипер. Отгоре наредете пилешкото месо.

Кубчето бульон разредете с около 4.5 чаши от водата, в която варихте пилето. Залейте ориза и ако е необходимо, опсолете.

Включете фурната на 220 градуса. Печете ориза около 20 минути. Намалете градусите на 200 и печете ориза на фурна още половин час.

Пилето с ориз в тава е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: