ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Тригуни»Сладки тригуни с домашен крем

Сладки тригуни с домашен крем

Сладки тригуни с домашен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
23/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Очаквате гости? Значи сега е перфектният момент да приготвите точно тези сладки тригуни с домашен крем"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр. (500 г)
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 120 грама
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • жълтъци - 3 броя
  • царевично нишесте - 60 грама
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • за намазване
  • олио - 1 с.лъжица
  • жълтъци - 1 брой
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете в касерола жълтъците. Добавете царевичното нишесте и половината от млякото. Разбийте с телена бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Сипете захарта, останалото мляко, лимоновата кора и ванилията. Сложете на огъня, варете крема около 8-10 минути на слаба температура.

Изключете и свалете от котлона. Махнете лимоновата кора и оставете ваниловия крем да се охлажда.

Извадете бутертестото и го нарежете на квадратчета.

В единия край на всеки квадрат сложете от крема и внимателно затворете на триъгълник. Притиснете с вилица краищата на тригуните, за да не изтече кремът.

Сложете хартия за печене в тава. Наредете тригуните, като оставяте разстояние между тях.

Намажете с разбития с малко олио и мляко жълтък.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете тригуните до готовност. Охладете ги леко и ги поръсете с пудра захар.

Сладките тригуни с домашен крем са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: