Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Телешко с картофи и грах на бавен огън

Телешко с картофи и грах на бавен огън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Телешко с картофи и грах на бавен огън
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
165 мин.
Общо
185 мин.
Порции
5
"Винаги сме толкова щастливи, когато си хапваме от това телешко с картофи"

Необходими продукти

  • телешко месо - 700 г
  • доматено пюре - 130 г
  • картофи - 10 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • грах - 130 г
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • магданоз - 2 стръка
  • олио - 7 с.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян + няколко зрънца
  • карамфил - 1 гвоздейче
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на големи парчета и го сварете на бавен огън в голяма тенджера заедно с дафиновия лист, карамфила, солта, черния пипер и няколко лъжици от олиото.

Извадете го и прецедете бульона.

Загрейте останалата мазнина в тенджера и запържете в него нарязаните на ситно лук, чушка и морков.

Добавете доматеното пюре с червения пипер и продължете да запържвате.

Налейте бульона и оставете ястието да ври.

Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки.

Сложете ги във врящ бульон и налейте предварително смесеното брашно с вода.

Варете ястието още около 15 минути и добавете граха, магданоза, черния пипер и месото.

Гответе телешката яхния до готовност.

Поднесете я топла с нарязан на ситно магданоз.

Телешкото с картофи и грах на бавен огън е много вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: