Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пилешки пастет от дробчета и печурки

Пилешки пастет от дробчета и печурки

Пилешки пастет от дробчета и печурки
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Още утре на закуска ще опитаме този пилешки пастет, нямаме търпение"

Необходими продукти

  • гъби - 200 грама
  • пилешки дробчетата - 500 грама
  • масло - 30 грама
  • мащерка - прясна
  • готварска сметана - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете гъбите и чесъна. Прехвърлете ги в тиган със загрято олио и ги запържете.

Прибавете измитите и много добре подсушете дробчетата. Задушете ги до готовност, като не бива да ги готвите прекалено дълго.

Овкусете сместа с прясна мащерка, сол и черен пипер. Малко преди да свалите съда от огъня, налейте сметаната и разбъркайте.

Прехвърлете всичко в блендер и пасирайте до хомогенност. Ако се налага, добавете малко сметана.

Сипете пастета в бурканче. Разтопете маслото и го ароматизирайте с малко мащерка.

Сипете върху пастета - така той няма да изсъхне и ще се съхрани по-добре.

Пилешкият пастет от дробчета и печурки е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: