Начин на приготвяне
Наситнете гъбите и чесъна. Прехвърлете ги в тиган със загрято олио и ги запържете.
Прибавете измитите и много добре подсушете дробчетата. Задушете ги до готовност, като не бива да ги готвите прекалено дълго.
Овкусете сместа с прясна мащерка, сол и черен пипер. Малко преди да свалите съда от огъня, налейте сметаната и разбъркайте.
Прехвърлете всичко в блендер и пасирайте до хомогенност. Ако се налага, добавете малко сметана.
Сипете пастета в бурканче. Разтопете маслото и го ароматизирайте с малко мащерка.
Сипете върху пастета - така той няма да изсъхне и ще се съхрани по-добре.
Пилешкият пастет от дробчета и печурки е готов.