ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Пайове»Шоколадов бутер пай

Шоколадов бутер пай

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
7102k15k228
Шоколадов бутер пай
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 300 грама
  • жълтъци - 1 брой
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ябълки - 1 брой
  • захар - 1 с.л.
  • Шоколадов пълнеж
  • бисквити - 30 грама
  • черен шоколад - 70 грама (50% какао)
  • масло - 100 грама меко
  • галета - 30 грама
  • бадеми - 50 г сурови (белени)
  • ром - 10 мл
  • яйца - 1 голямо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе пълнежа. Настържете/смелете шоколада до получаването на фин прах.

Смелете на фино брашно бадемите и бисквитите.

Разбийте маслото и захарта, добавете яйцето и с непрекъснато бъркан е прибавете смлените бисквити, бадеми, шоколад и галетата.

Пригответе си формата за печене. Изрежете от бутертестото кръг със същия диаметър.

Сложете във формата хартия за печене. Отгоре поставете изрязания кръг тесто. Върху основата наредете тънко нарязани парчета ябълка, като по ръба оставите 1 см празен.

Поръсете ябълките с малко лимонов сок, а краищата на кръга намажете с разбит жълтък.

Сипете отгоре шоколадовия пълнеж и покрийте с лентички от останалото бутертесто.

Старайте се краищата да залепнат добре по ръбчетата, които намазахте с жълтък. Самите ленти също намажете с жълтък и поръсете със захар.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете пая около 25 минути или до получаване на апетитен загар.

Готовия сладкиш може да поръсите с пудра захар.

Шоколадовият бутер пай е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: