Начин на приготвяне
Изрежете от бутертестото 14 тънки ленти.
Разстелете останалата част по дъното и стените на намазнена кръгла форма.
Обелете доматите и нарежете месестата им част на малки кубчета.
Сложете ги в купа заедно с нарязаните на ситно чушка, лук и тиквичка.
Овкусете ги с риган и сол.
Изсипете зеленчуковата плънка върху тестото и сложете малко рендосана моцарела.
Наредете нарязаните на филийки гъби, чоризото и останалата моцарела.
Подредете отгоре лентичките тесто и ги намажете с разбит жълтък.
Сложете соления пай да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна за около 30 минути.
Този бутер пай с моцарела и чоризо е много вкусен.
Добър апетит!