Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Бутер пай с моцарела и чоризо

Бутер пай с моцарела и чоризо

Бутер пай с моцарела и чоризо
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Нашето експертно кулинарно мнение ви препоръчва задължително да опитате този бутер пай с моцарела и чоризо"

Необходими продукти

  • бутертесто - 2 листа
  • моцарела - 250 г рендосана
  • чоризо - 50 г
  • домати - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелени
  • гъби - 4 бр. печурки
  • тиквички - 1.2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • риган
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете от бутертестото 14 тънки ленти.

Разстелете останалата част по дъното и стените на намазнена кръгла форма.

Обелете доматите и нарежете месестата им част на малки кубчета.

Сложете ги в купа заедно с нарязаните на ситно чушка, лук и тиквичка.

Овкусете ги с риган и сол.

Изсипете зеленчуковата плънка върху тестото и сложете малко рендосана моцарела.

Наредете нарязаните на филийки гъби, чоризото и останалата моцарела.

Подредете отгоре лентичките тесто и ги намажете с разбит жълтък.

Сложете соления пай да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна за около 30 минути.

Този бутер пай с моцарела и чоризо е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: