Начин на приготвяне
Смесете бадемовото мляко с водата, олиото, захарта и солта.
Добавете брашното от спелта и бакпулвера и разбийте сместа за здравословните палачинки с телена бъркалка. Оставете я да престои за около 15 минути.
Разбийте сместа отново и ако ви се струва рядка, просто я поръсете с още брашно.
И обратното - ако е твърда гъста, може да я разредите с вода или бадемово мляко.
Сипете един черпак от сместа в тиган с незалепващо покритие и печете палачинката на умерена температура до готовност и от двете страни.
Сложете я в чиния и по желание я намажете с веган масло.
Направете това и с останалата смес.
Поднесете ги със сладка или солена гарнитура по избор.
Постните палачинки със спелта и бадемово мляко са страхотна идея за вкусна закуска.