Начин на приготвяне
Запържете до омекване наситнения лук в зехтина. Добавете нарязаните гъби и посолете. Гответе още няолко минути, като от време на време разбърквайте.
Налейте просекото в тигана и гответе до изпаряване на алкохола - не спирайте да бъркате.
Сипете сметаната и рикотата. Овкусете с бял пипер и още сол. Гответе соса на тих огън около 5 минути.
Междувременно сварете талиателите.
Отцедете ги с решетъчната лъжица и пускайте в гъбения сос.
Разбъркайте внимателно и постепенно добавете пармезана. Пастата трябва да се смеси добре със соса.
Накрая добавете настърганата моцарела и веднага разпределете в чинии за сервиране.
Талиателите с печурки и рикота са много вкусни!