Ezine.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с печурки и рикота

Талиатели с печурки и рикота

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Талиатели с печурки и рикота
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Най-голяма ни слабост е италианската кухня, особено тези талиатели с гъбки и рикота"

Необходими продукти

  • готварска сметана - 220 грама
  • грана падано - 100 грама
  • талиатели - 250 грама
  • рикота - 100 грама
  • просеко - 100 мл
  • печурки - 250 грама
  • моцарела - 80 - 100 грама
  • лук - 1 средна глава
  • бял пипер - 2 щ.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете до омекване наситнения лук в зехтина. Добавете нарязаните гъби и посолете. Гответе още няолко минути, като от време на време разбърквайте.

Налейте просекото в тигана и гответе до изпаряване на алкохола - не спирайте да бъркате.

Сипете сметаната и рикотата. Овкусете с бял пипер и още сол. Гответе соса на тих огън около 5 минути.

Междувременно сварете талиателите.

Отцедете ги с решетъчната лъжица и пускайте в гъбения сос.

Разбъркайте внимателно и постепенно добавете пармезана. Пастата трябва да се смеси добре със соса.

Накрая добавете настърганата моцарела и веднага разпределете в чинии за сервиране.

Талиателите с печурки и рикота са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: