Леко ябълково руло

НикиНики
Новак
2358413k
Леко ябълково руло5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"С огромно нетърпение седим пред фурната и чакаме това ябълково руло да се опече"

Необходими продукти

  • Тесто
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 0.5 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • Плънка
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 7 - 8 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките обелваме, почистваме и настъргваме на едро ренде.

В правоъгълна тава застиламе хартия за печене.

Слагаме настърганите ябълки равномерно в тавата. Поръсваме с канела и захар.

Яйцата разбиваме със захарта до утрояване на обема. Добавяме пресятото брашно, олиото, бакпулвера и ванилията. Изсипваме сместа върху ябълките, заглаждаме и оформяме.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.

Изваждаме тавата, обръщаме върху чиста кърпа.

Премахваме хартията и с помощта на кърпата завиваме на стегнато руло.

Готовото сладко руло поръсваме обилно с пудра захар.

Лекото ябълково руло е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: