Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Ябълково руло с какао и канела

Ябълково руло с какао и канела

Ябълково руло с какао и канела
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
13 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
33 мин.
Порции
10
"Пухкаво и много ароматно руло, което ще се услади на цялото семейство"

Необходими продукти

  • брашно - 100 грама
  • яйца - 4 броя
  • ябълки - 4 броя
  • захар - 100 грама
  • какао - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците до получаване на твърд сняг и добавете към тях захарта. С непрекъснато разбиване сипете към тях жълтъците, като не спирате бъркането с миксера.

Накрая добавете брашното, а разбиването вече е с шпатула.

Смесете настърганите ябълки с канелата. Изстискайте ги хубаво от течността.

Сложете хартия за печене в тава и разпределете равномерно настърганите ябълки. Залейте ги с тестото - отделете малка част от него и го смесете с какаото - така блатът ще стане шарен.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до готовност - 20-тина минути.

Извадете блата и го обърнете обрашното. Заедно с хартията го сложете върху навлажена кърпа.

С помощта на кърпа завийте на сладко руло и охладете. Едва тогава развийте кърпата и махнете хартията. Завийте повторно на руло, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Ябълковото руло с какао и канела е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: