Начин на приготвяне
Почистете калмарите от прозрачния гръбнак и вътрешностите. Очите отрежете с ножица. Най-добре е да ги купите почистени, да може да пристъпите веднага към приготвянето.
Нарежете на пръстени калмарите. Измийте ги добре и ги отцедете върху кухненска хартия.
Пасирайте зехтина с чесъна, магданоз, сока от един лимон, солта и черния пипер. Добавете и от останалите подправки за повече аромат - копър, мента и естрагон.
Отделете част от ароматната смес. В останалата накиснете калмарите, покрийте ги и оставете в хладилник за няколко часа.
Загрейте плочата на скарата и запечете за кратко калмарите. Готовите калмари поръсете с останалия ароматен сос и сервирайте с резени лимон.
Вкусните калмари на грил са готови.