ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Вкусни калмари на грил

Вкусни калмари на грил

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8082k15k894
Вкусни калмари на грил
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
01/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
2
"Ето как да овкусите и вашите калмари, за да се получат толкова хубави като нашите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете калмарите от прозрачния гръбнак и вътрешностите. Очите отрежете с ножица. Най-добре е да ги купите почистени, да може да пристъпите веднага към приготвянето.

Нарежете на пръстени калмарите. Измийте ги добре и ги отцедете върху кухненска хартия.

Пасирайте зехтина с чесъна, магданоз, сока от един лимон, солта и черния пипер. Добавете и от останалите подправки за повече аромат - копър, мента и естрагон.

Отделете част от ароматната смес. В останалата накиснете калмарите, покрийте ги и оставете в хладилник за няколко часа.

Загрейте плочата на скарата и запечете за кратко калмарите. Готовите калмари поръсете с останалия ароматен сос и сервирайте с резени лимон.

Вкусните калмари на грил са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: