Начин на приготвяне
Сипете сока от половината лимон в киселото мляко, добавете настърганите чесън и джинджифил, както и наситнените магданоз и кориандър.
Добавете стрития карамфил, куркумата и индийското орехче, разбъркайте добре.
Намазнете дъното на тава за печене. Половината от останалия лимон нарежете на кръгчета, наредете ги на дъното. Върху тях сложете сьомгата - с кожата надолу.
Намажете обилно рибата с голяма част от соса Тандури. Останалия отделете и смесете с наситнения червен лук.
Сложете рибата да се маринова в хладилник за няколко часа.
След това включете фурната на 200 градуса. Печете рибата около 25 минути - ако филето е по-тънко, намалете времето.
Поднесете рибата топла, в компания на останалия сос и резени лимон.
Печената сьомга в сос Тандури е готова.