Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Кавърма-кебап с гъби и свинско

Кавърма-кебап с гъби и свинско

Кавърма-кебап с гъби и свинско3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Винаги ще намерим време да приготвим тази кавърма-кебап"

Необходими продукти

  • чушки - 2 зелени + 2 червени
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • свинско месо - 800 грама
  • домати - 1.5 ч.ч. от консерва
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз
  • гъби - 200 грама
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на средно големи кубчета. Гъбите и чушките почистете и нарежете на ленти, а лука и чесъна - на тънко.

Сипете олио в дълбок тиган и го сгорещете. Сипете месото, овкусете с черен пипер и сол. Разбъркайте и сложете капак.

Запържете месото и прибавете лука и чесъна, а малко след тях сипете гъбите и чушките. Отново гответе под капак, като разбърквате периодично.

Когато поомекнат зеленчуците, овкусете кебапа с чубрица, черен пипер и сол. Добавете доматите от консерва и намалете огъня.

Гответе докато ястието остане само на мазнина.

Поръсете с пресен магдано и сервирайте веднага.

Кавърма-кебапът с гъби и свинско е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: