Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Солени тарталети с богат пълнеж

Солени тарталети с богат пълнеж

Солени тарталети с богат пълнеж
Снимка: Габриела Цулин
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тези солени тарталети с козе сирене са удоволствие за всички сетива"

Необходими продукти

  • за тарталетите
  • брашно - 260 г бяло
  • сусамово семе - 60 грама (сурово)
  • масло - 160 г
  • яйца - 2 броя
  • за пълнежа
  • козе сирене - 150 г прясно
  • заквасена сметана - 300 г (20% масленост)
  • бекон - 150 г
  • яйца - 1 брой
  • пармезан - 50 г
  • келтска сол
  • броколи - 1/2 глава
  • мащерка - 4 - 5 стръкчета
  • лют пипер - 1/2 ч.л. (или къри)
  • див лук - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Добавете към него сусама, яйцата и разтопеното масло.

Постепенно замесете меко тесто. Увийте го във фолио за свежо съхранение и приберете да стегне в хладилник за 30-тина минути.

Разделете охладеното тесто на 6 равни топчета. Всяко топче разточете и сложете във форми за тарталети.

Напълнете отгоре с боб и печете блатовете в загрята на 180 градуса фурна за не повече от 10-12 минути.

Междувремено пригответе плънката.

Нарежете на ситно пармезана, козето сирене и бекона, а броколите накъсайте на розички.

Наситнете дивия лук, а листенцата от прясната мащерка издърпайте от стеблото.

Всички тези продукти сипете в дълбока купа. Сипете към тях сметаната и яйцето, разбъркайте добре и посолете. Овкусете с лютия пипер.

Извадете формите и махнете боба. Разпределете плънката и върнете тарталетите във фурната за още 8 минути.

Солените тарталети с богат пълнеж са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: