Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа. Добавете към него сусама, яйцата и разтопеното масло.
Постепенно замесете меко тесто. Увийте го във фолио за свежо съхранение и приберете да стегне в хладилник за 30-тина минути.
Разделете охладеното тесто на 6 равни топчета. Всяко топче разточете и сложете във форми за тарталети.
Напълнете отгоре с боб и печете блатовете в загрята на 180 градуса фурна за не повече от 10-12 минути.
Междувремено пригответе плънката.
Нарежете на ситно пармезана, козето сирене и бекона, а броколите накъсайте на розички.
Наситнете дивия лук, а листенцата от прясната мащерка издърпайте от стеблото.
Всички тези продукти сипете в дълбока купа. Сипете към тях сметаната и яйцето, разбъркайте добре и посолете. Овкусете с лютия пипер.
Извадете формите и махнете боба. Разпределете плънката и върнете тарталетите във фурната за още 8 минути.
Солените тарталети с богат пълнеж са готови.