Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Пухкави хлебчета с 2 вида брашно

Пухкави хлебчета с 2 вида брашно

Пухкави хлебчета с 2 вида брашно
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"За секунди си отиват тези пухкави хлебчета"

Необходими продукти

  • мая - 2 ч.л.
  • козе мляко - 300 мл прясно
  • брашно от лимец - 400 г
  • олио - за намазване
  • сол - 2 ч.л.
  • сусам
  • краве масло - 40 г
  • яйца - 2 бр. + 2 за намазване
  • ръжено брашно - 200 г
  • кафява захар - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното от лимец, добавете ръженото брашно и солта. Стоплете козето мляко. Разбъркайте захарта с маята и полейте млякото. Разбъркайте и оставете да се активира.

Направете дупка в средата на брашното и сипете яйцата там. Разтопете и добавете маслото. После и маята.

Замесете тесто, оставете да втаса, покрито с кърпа. Разделете на 8 части. Всяко от хлебчетата притиснете леко отгоре и оставете за половин час да втаса.

После намажете лимецовите хлебчета с разбитите 2 яйца и олио. Поръсете сусам.

Печете пухкавите хлебчета с 2 вида брашно за десет минути на 180 градуса.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: